- 1. מחממים תנור לחום בינוני?נמוך (170 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את ה'שמנת של פעם' ומיכל אחד של שמנת מתוקה ומערבלים דקה. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
-
- 2. מוסיפים לסירוגין את הקמח ומיכל השמנת המתוקה שנותר ומערבלים דקה.
-
- 3. יוצקים לתבנית שליש מתערובת הבצק, מזליפים מעל בעזרת כף חצי מהטחינה וחצי מהסילאן ומפזרים חצי מהפיסטוקים. יוצקים מעל שליש נוסף מתערובת הבצק ומעליה את הטחינה, הסילאן והפיסטוקים שנותרו. יוצקים מעל הכול את תערובת הבצק שנותרה.
-
- 4. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר.