פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגה עם טחינה, סילאן ופיסטוק חלבי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגה עם טחינה, סילאן ופיסטוק חלבי (יח
      עוגה עם טחינה, סילאן ופיסטוק חלבי (יח"צ)

      מצרכים

      • 200 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
      • ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
      • 2 כפיות תמצית וניל משובחת
      • גביע "שמנת של פעם"
      • 2 מיכלים שמנת מתוקה
      • 4 ביצים
      • ½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח, מנופה
      • למילוי:
      • חצי כוס (125 מ"ל) טחינה גולמית
      • חצי כוס (125 מ"ל) סילאן
      • ½1 כוסות (150 גרם) פיסטוק חלבי קלוף, קלוי וקצוץ דק
      • אבקת סוכר, לעיטור (לא הכרחי)
      • תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומקומחת

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור לחום בינוני?נמוך (170 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את ה'שמנת של פעם' ומיכל אחד של שמנת מתוקה ומערבלים דקה. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
      • 2. מוסיפים לסירוגין את הקמח ומיכל השמנת המתוקה שנותר ומערבלים דקה.
      • 3. יוצקים לתבנית שליש מתערובת הבצק, מזליפים מעל בעזרת כף חצי מהטחינה וחצי מהסילאן ומפזרים חצי מהפיסטוקים. יוצקים מעל שליש נוסף מתערובת הבצק ומעליה את הטחינה, הסילאן והפיסטוקים שנותרו. יוצקים מעל הכול את תערובת הבצק שנותרה.
      • 4. אופים כ-50 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -