נושאים חמים

סלט בורגול עם אנשובי

מתכון לסלט בורגול עם אנשובי, עגבניות שרופות ויוגורט מתוך תפריט הבראנץ' של מסעדת לוקה ולינו

סלט בורגול ואנשובי עם יוגורט עיזים (דרור עינב)
סלט בורגול ואנשובי עם יוגורט עיזים (דרור עינב)

מצרכים

  • 6 מנות
  • 1 פלפל חריף קלוי
  • 3 עגבניות
  • 250 גר' בורגול גס מבושל (1/3 1 כוסות)
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ דק
  • 3 יחידות של ענפי אורגנו קצוצים דק
  • 8 פילטים של אנשובי קצוץ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • להגשה:
  • 1 כוס יוגורט עיזים או כבשים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומכניסים פנימה את העגבניות והפלפל החריף עד שהם מקבלים 'לחיים' שרופות (אפשר גם על הגז).
  • 2. מסירים את הקליפה מהעגבניות, טוחנים ומסננים- צריכה להתקבל בערך חצי כוס מיץ של עגבניות שרופות.
  • 3. את הפלפל החריף מקלפים וקוצצים.
  • 4. מערבבים יחד את הבורגול המבושל עם הבצל הירק, הפטרוזיליה, האורגנו, האנשובי, הפלפל החריף, מיץ העגבניות שמן הזית ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם יוגורט ליד.
  • שתף

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים