וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'בטה

מתכון מאת: דוד-מיתר,david@mail.tcb.ac.il

כריך עם חסה, עגבניה ובצל. ShutterStock
כריך עם חסה, עגבניה ובצל

מצרכים למתכון

  • לעיסה:
  • 1/2 1 כוסות קמח רגיל
  • 1/4 כפית שמרים יבשים
  • 1 כוס מים
  • לבצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח רגיל
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/2 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • הכנת העיסה:
  • יום לפני הכנת הג'בטה מערבבים בקערה את החומרים היבשים, מוסיפים את המים ומקבלים עיסה נוזלית (כמו לחביתיות). מכסים בשקית ניילון ומניחים לתסוס בטמפרטורת החדר.
  • אחרי 24 שעות:
  • מערבבים את כל החומרים היבשים של הבצק.
  • מוסיפים את הנוזלים של הבצק לעיסה שנשמרה.
  • מערבבים את העיסה וחומרי הבצק היבשים. לשים עד לקבלת בצק דביק.
  • שופכים אותו על תבנית מרופדת בניר אפיה לתפיחה של כשעה-שעתיים.
  • אופים בתנור חם כ-10 דקות תוך התזת מים. מורידים את חום התנור לחום בינוני ואופים כ-30 דקות נוספות (או עד שרואים שמוכן ואפוי).
  • אפשר להשאיר בתנור הכבוי אך עם דלת פתוחה ואז מתקבל לחם מאד אורירי עם קרום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully