רוגלך
מאפה רוגלך עם שוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג קמח
- 1 שקית שמרית
- 2 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- קורט מלח
- מרגרינה ללא מלח
- אפשרויות למילוי:
- אבקת שוקו וסוכר
- סוכר וקינמון
אופן ההכנה
- לשים בצק מכל החומרים, מלבד המרגרינה. מניחים במקרר לשעה.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ובכל אחד מהם מורחים כשישית מהמרגרינה. שמים במקרר לחצי שעה נוספת.
- עורכים כל כדור לעלה ומקפלים לשלוש. מניחים בפעם האחרונה במקרר לשעתיים נוספות.
- מרדדים שוב לעלה. חותכים ל-8 משולשים (אפשר יותר) וממלאים במילוי כלשהו (למשל אבקת שוקולית מעורבבת עם סוכר, או קינמון וסוכר). מגלגלים מהצד הרחב אל הצד הצר של כל משולש. מורחים ביצה מעל.
- אופים בחום בינוני עד להזהבה.