- ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים.
- מניחים את הקמח בקערה ויצורים גומה באמצע. שופכים את השמרים המומסים לגומה ומכסים עם מעט קמח. מכסים במגבת לחה למשך חצי שעה.
- מערבבים את התערובת בתוספת 2 כפות שמן זית והמלח, ומוסיפים מים פושרים עד לקבלת בצק רך אך לא דביק (אם הוא דביק יש להוסיף מעט קמח).
- לשים את הבצק כ-5 דקות בעזרת כריות הידיים. יוצרים כדור ומניחים להתפחה למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר מכוסה במגבת לחה.
- יוצרים 5-6 כדורים ומרדדים לעובי של חצי ס"מ.
- יוצרים גומות בעזרת האצבעות בכל פיתה ומורחים בלילה של זמן זית עם זעתר על כל הפיתות.
- מחממים תנור לחום גבוה ואופים למשך 15 דקות - אסור שהבצק ישחים!