תפוחי אדמה בשמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 7 תפוחי אדמה
- 2 שמנת עמידה
- מלח
- פלפל לבן
- 2 כפות אבקה בטעם עוף
- 250 ג"ר גבינה צהובה מגורדת
- מעט שמן למריחה
אופן ההכנה
- מורחים בתבנית מעט שמן ומפזרים מעט פרורי לחם. חותכים את תפוחי האדמה לעיגולים ומסדרים בתבנית.
- שופכים לתוך קערה את השמנת מוסיפים מעט מלח מעט פלפל לבן, את אבקת המרק ומערבבים.
- לאחר מכן יוצקים את התערובת על תפוחי האדמה ומפזרים את הגבינה הצהובה.
- עוטפים את התבנית בניר אלומניום ומכניסים לתנור בחום גבוה למשך 45 דקות.
- מורידים את נייר האלומניום ומשאירים בתנור למשך כ 10 דקות לקבלת גוון זהוב