המבורגר יווני
מערבבים בשר עם חלב
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג בשר כבש טחון
- 1/2 כוס גבינת פטה עיזים מפוררת
- 15 זיתי קלמטה מקוצצים
- מלח ופלפל
- 2 כוסות יוגורט עיזים/כבשים
- 2 שיני שום כתוש מעורב
- 1/3 כפית מלח
- 4 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה
- הרוטב: לשים את היוגורט בבד מוסלין ולנקז כ-30 דקות. לאחר הניקוז להוסיף ליוגורט שום, מלח ונענע ולערבב. לקרר עד הכנת הבשר.
- הבשר: לערבב את הבשר עם הגבינה והזיתים ולהכין קציצות. לפני הצלייה להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
- צולים בגריל כ-6 דקות מכל צד. מגישים עם הרוטב.