כדורי שוקולד
מתכון מעולה וטעים לכדורי שוקולד שהכי כיף להכין יחד עם הילדים (הם אפילו יכולים להכין אותו לבד): נותנים להם לפורר את הביסקוויטים, לערבב עם הידיים ולאחר מכן לגלגל אותם בקוקוס וסוכריות צבעוניות
כדורי שוקולד בציפוי קוקוס וסוכריות (צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: נעה קנריק)
מחשבון המרות
לכדורים
- 200 גרםביסקוויטים (26 יחידות)
- 10 כפותסוכר
- 5 כפותקקאו
- 7 כפותחלב
- 1 כפיתתמצית וניל
- 100 גרםחמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת)
לקישוט:
- 1 שקיתקוקוס טחון
- 1 חופןסוכריות צבעוניות (לקישוט עוגה)
איך מכינים כדורי שוקולד?
- 1מפוררים את הביסקוויטים. ניתן לעשות זאת כך: מכניסים לשקית סגורה ודופקים בפטיש שניצלים/ מערוך, או נותנים לילדים לפורר עם הידיים (זה בסדר אם יש חתיכות מעט גדולות וגסות).
- 2מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם הסוכר והקקאו.
- 3מוסיפים חלב, תמצית וניל וחמאה ומערבבים היטב. ניתן לערבב גם עם הידיים, זה הכי כיף.
- 4מכינים שתי קעריות - אחת עם קוקוס טחון והשניה עם סוכריות צבעוניות. יוצרים כדורי שוקולד קטנים מהתערובת ומגלגלים בקוקוס או בסוכריות. מומלץ לקרר במקרר שעה וחצי לפחות לפני שאוכלים.
- 4את כדורי השוקולד ניתן לסדר עם הילדים על צלחת יפה (אפשר חד פעמית), לארוז בצלופן עם סרט ולתת כמתנה מתוקה או משלוח מנות מעשה ידיכם וידי הילדים.
- 4שלבי ההכנה בתמונות:
מפוררים ביסקוויטים לכדורי שוקולד (צילום: אלון מסיקה)
מוסיפים את שאר המרכיבים של תערובת כדורי השוקולד (צילום: אלון מסיקה)
יוצרים כדורי שוקולד מהתערובת (צילום: אלון מסיקה)
מגלגלים את כדורי שוקלד בקוקוס או סוכריות ומקררים במקרר כשעה וחצי (צילום: אלון מסיקה, סטיילינג: נעה קנריק)
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה