וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיקפא קפה עם קלואה ושמנת מתוקה

קינוח קפה קפוא

מתכון מאת: קל,liat2001@hotmail.com

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • ל- 4 מנות:
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קפה טרי וחזק - פילטר חזק או נס קפה מ-4-3 כפיות קפה
  • 1/2 כוס נוספת של מים קרים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס ליקר קלואה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מחממים קלות 1/2 כוס מים וממיסים את הסוכר. מעבירים לקערה ומכניסים למקרר ל-10 דקות לצינון.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים לקערה, מערבבים היטב ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות או עד שהתערובת קפואה לגמרי.
  • 3. מוציאים את המיקפא מהפריזר, שוברים למספר חתיכות, מכניסים לבלנדר או למעבד מזון ומרסקים עד לקבלת ברד. כאן יש להיזהר ולא לטחון את המיקפא יתר על המידה כי אז הוא יתחמם ויחזור למצב צבירה נוזלי.
  • 4. אחרי שהתקבל ברד מחזירים אותו אל הכלי והמקפיא לשעה של הקפאה נוספת.
  • 5. מגישים בכלים אשר שהו במקפיא 15 דקות לפחות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully