וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף טקסאני בטקילה וליים

מתכון מאת: מערכת וואלה

שוקי עוף בדבש. ShutterStock
שוקי עוף בדבש

מצרכים למתכון

  • 4 רבעי עוף או עופיונים שלמים
  • 1/2 כוס מיץ ליים טרי (אפשר גם מיץ לימון ירוק)
  • 1/2 כוס טקילה GOLD
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס ליקר גרנד-מרנייה או ליקר תפוזים
  • 2 כפיות כוסברה קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית חמאה
  • 1 פלפל אדום רגיל קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק רגיל קציץ דק

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מישרה לעוף: מערבבים בקערה גדולה את המיץ, הטקילה, הליקר, שמן הזית, השום והכוסברה. טובלים את העופות ביסודיות ומשרים למספר שעות או למשך הלילה.
  • 2. מחממים תנור ל-200 מעלות. בתבנית רדודה מניחים את העופות. מתבלים אותם במלח ופלפל ושופכים עליהם מעט מהמשרה. במהלך האפייה מרטיבים מדי פעם את העופות במשרה שנשארה.
  • אופים עד שהעור זהוב, 25-30 דקות.
  • 3. להכנת הרוטב: את הנוזלים שהצטברו בתבנית מעבירים למחבת גדולה. מוסיפים את השמנת, החמאה והפלפלים הקצוצים ומצמצמים את הרוטב בשליש - כ-2 דקות בישול. מגישים את העוף עם הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully