פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט ריבת בצל וגבינת עזים

      בצל מתקתק ופתיתי גבינה על מצע של בצק פירורי מושלם. קבלו טארט נהדר עם גבינת עיזים, מתוך הספר החדש של רות סירקיס "פשטידות עולמיות".

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארט בצל (נמרוד סונדרס)
      טארט בצל (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • לתבנית טארט בקוטר 20 ועומק 2 ס"מ:
      • בצק מלאווח מופשר
      • למלית:
      • 4 בצלים בינוניים פרוסים דק מאוד
      • רבע כוס שמן
      • 50 גר' חמאה
      • 1 כפית סוכר
      • 1 ביצה טרופה
      • 3 כפות גבינת קשקבל מגורדת
      • 100-150 גר' גבינת עזים (בגליל עגול)
      • 2 כפיות עלי טימין טריים
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים את הבצל במחבת גדולה בתוך תערובת של שמן וחמאה, על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה מזדמנת בכף עץ. משך הטיגון 30-40 דקות, או עד שהבצל מתרכך מאוד ומזהיב יפה.
      • 2. זורים את הסוכר, מגבירים את הלהבה ומטגנים עוד חמש דקות, תוך השגחה, עד שהבצל נעשה עמוק יותר וחלק גדול מהנוזלים התאדה.
      • 3. מורידים מהאש, מתבלים במלח, פלפל וכפית עלי טימין ומצננים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
      • 4. מותחים מעט עלה אחד של מלאווח ומתאימים אותו לתבנית כך שיכסה את התחתית והדפנות. מערבבים את הבצל עם הביצה ופתיתי גבינת הקשקבל ומורחים על הבצק. פורסים את גבינת העזים לפרוסות ומניחים אותן על הבצל במעגל.
      • 5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (190 מעלות), ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהמלית מתייצבת והבצק אפוי. זורים את שאר הטימין ומגישים מיד.
      • 6. מחלקים למנות ומקפידים שבכל מנה תהיה פרוסת גבינה.

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות