פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מוזלי תפוחים

      מה יכול להיות קליל וטעים יותר מאשר מוזלי ביתי, כדי להתחיל את הבוקר בצורה הטובה ביותר? בעזרת כמה תפוחים, דבש וצימוקים, מקבלים חגיגה פירותית שאי אפשר להפסיק לאכול.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גרנולה ויוגורט (ShutterStock)
      גרנולה ויוגורט (ShutterStock)

      מצרכים

      • 1/2 חבילה תערובת מוזלי של "Dorset" (בערך כוס וחצי)
      • 5 כוסות חלב
      • 1 כוס מים
      • מלח לפי הטעם
      • 2 תפוחי-עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קטן
      • לפחות 4 כפות סוכר חום או דבש
      • 4 כפות צימוקים (בנוסף לאלה שבתערובת)
      • לעיטור, אם רוצים: קצפת

      אופן ההכנה

      • 1. שמים מוזלי, חלב, ומים בסיר, מביאים לרתיחה, בוחשים. מוסיפים מלח וסוכר (או דבש), בוחשים שוב, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
      • 2. טועמים, מתקנים מתיקות אם רוצים. בוחשים היטב, ומניחים לעמוד בסיר המכוסה, שהוסר מן האש. יש להכניס את התפוחים החתוכים למוזלי מיד כאשר מסירים מן האש וכך התפוחים מתרככים מעט בחום התבשיל.
      • 3. מעבירים לקערה, מצננים במקרר עד שהמוזלי יהיה צונן ממש. מגישים בגביעי זכוכית, כאשר על כל גביע ערימה קטנה של אפרסק או נקטרינה קצוצים דק מאוד.
      • 4. אפשר להוסיף קצפת.

      עוד מתכוני ארוחת בוקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -