צ'ילי קון קרנה
אורי בייטנר ממסעדת "לאנצ'בוקס" שבתל אביב מבקש מכם לעצום את העיניים, להריח לרגע את המנה, לשכוח שאתם במזרח התיכון, ולדמיין כאילו אתם אי שם במקסיקו סיטי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג בשר כתף טרי (לא קפוא, המעכיר את הרוטב) בקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1/2 ק"ג עצמות בקר עם מוח
- 150 גרם שעועית שחורה מושרית למשך לילה
- 150 גרם שעועית אדומה מושרית למשך לילה
- 150 גרם שעועית מנומרת מושרית למשך לילה
- 4 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 4 פלפלים ירוקים גדולים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 4 עגבניות גדולות ובשלות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 4 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים
- 5 שיני שום קצוצות
- 5 פלפלים חריפים אדומים, טריים וחתוכים לטבעות
- 2 כפות רסק עגבניות
- צרור כוסברה טרייה שטופה היטב
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- קורט סוכר
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל על אש גבוהה במשך כ-3 דקות.
- 2. מוסיפים את קוביות הבשר, העצמות והפלפלים החריפים, וממשיכים לטגן עוד 10-5 דקות על אש גבוהה עד שהבשר מקבל גוון שזוף.
- 3. מוסיפים פנימה את העגבניות, חצי מכמות הפלפלים, רסק עגבניות, שלושה סוגי שעועית, מתבלים במלח, פלפל וסוכר.
- 4. מכסים את הסיר היטב ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 30 דקות על להבה נמוכה מאוד, ומקפידים לבחוש כל 10 דקות בערך.
- 5. מוסיפים את יתר הפלפלים, ומשלימים תיבול לפי הטעם. מבשלים 20 דקות נוספות עד שהשעועית והצ'ילי רכים ועסיסיים.
- 6. לפני ההגשה מפזרים את הכוסברה הקצוצה.