פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כרעי עוף בבטטות וטימין

      מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לכרעי עוף בבטטות וטימין

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בטטות (Artoday)
      בטטות (Artoday)

      מצרכים

      • 4 כרעי עוף
      • 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לקוביות
      • 2 בטטות גדולות, קלופות
      • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
      • 6 בצלים קטנים, קלופים
      • ראש שום מופרד לשיניים, בקליפתן
      • 150 גרם צימוקים
      • 150 גרם שזיפים מיובשים
      • 2/3 כוס עלי טימין
      • 3 כפות דבש
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
      • 1כפית כורכום
      • 1כפית פלפל צ'ילי אדום, גרוס
      • 1כוס יין לבן יבש

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים את כרעי העוף בתבנית גדולה ומפזרים מעליהם את קוביות המרגרינה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (190מעלות צלזיוס) במשך 20 דקות. הופכים פעם אחת.
      • 2. פורסים את הבטטות לפרוסות עבות ומפזרים סביב כרעי העוף יחד עם הפלפלים, הבצלים, שיני השום, הפירות היבשים והטימין.
      • 3. בקערה נפרדת מערבבים את הדבש, התבלינים והיין ויוצקים לתבנית.
      • 4. מחזירים לתנור למשך שעה לפחות. הופכים מדי פעם.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -