כרעי עוף בבטטות וטימין
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לכרעי עוף בבטטות וטימין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 כרעי עוף
- 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לקוביות
- 2 בטטות גדולות, קלופות
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
- 6 בצלים קטנים, קלופים
- ראש שום מופרד לשיניים, בקליפתן
- 150 גרם צימוקים
- 150 גרם שזיפים מיובשים
- 2/3 כוס עלי טימין
- 3 כפות דבש
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1כפית כורכום
- 1כפית פלפל צ'ילי אדום, גרוס
- 1כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה
- 1. מניחים את כרעי העוף בתבנית גדולה ומפזרים מעליהם את קוביות המרגרינה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (190מעלות צלזיוס) במשך 20 דקות. הופכים פעם אחת.
- 2. פורסים את הבטטות לפרוסות עבות ומפזרים סביב כרעי העוף יחד עם הפלפלים, הבצלים, שיני השום, הפירות היבשים והטימין.
- 3. בקערה נפרדת מערבבים את הדבש, התבלינים והיין ויוצקים לתבנית.
- 4. מחזירים לתנור למשך שעה לפחות. הופכים מדי פעם.