פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גבינת קממבר ממולאת באגסים

      מתכון של אלינוער רבין באדיבות מועצת הפירות לגבינת קממבר ממולאת באגסים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גבינת קממבר ממולאת באגסים (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)
      גבינת קממבר ממולאת באגסים (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חריץ גבינת קממבר במשקל 350 גר'
      • 3 אגסים
      • 1 כף סוכר
      • חצי לימון פרוס עם הקליפה
      • 50 גרם פיסטוק
      • 50 גרם גרעיני דלעת או חמניות
      • 200 גרם גבינת שמנת
      • פלפל לבן טחון טרי
      • 2 גבעולי אורגנו
      • להגשה:
      • קרקרים
      • רבעי אגסים בקליפה

      אופן ההכנה

      • 1. קולפים את האגסים ופורסים לרוחב בעובי ½1 ס"מ. בעזרת תפוחן מרחיקים את הליבה והגרעינים. מניחים את הפרוסות בסיר עם הסוכר והלימון, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים שתי דקות. מסירים מהאש, מסננים, מרחיקים את פרוסות הלימון ומניחים את פרוסות האגס על רשת להגרת הנוזלים.
      • 2. משאירים חלק מהפיסטוק והגרעינים בצד, יחד עם גבעול אורגנו. טוחנים את הנותר גס במעבד מזון. שתי כפות מהתערובת משאירים לקישוט. מוסיפים לקערת המעבד את גבינת השמנת ופלפל לבן ומעבדים למחית חלקה.
      • 3. חוצים את חריץ הגבינה לשניים, מניחים את החצי התחתון על צלחת הגשה ומסדרים מעל בצפיפות את פרוסות האגס. שוטחים מעל חצי מתערובת הגבינה. מכסים בחצי גבינת הקממבר ומורחים מעל את תערובת הגבינה שנותרה. משאירים את הצדדים גלויים. מפזרים מעל את הפיסטוק והגרעינים הטחונים ומקשטים בגבעול אורגנו, בפיסטוק ובגרעינים השלמים. מכסים בעדינות ומצננים במקרר עד רבע שעה לפני ההגשה. מגישים עם רבעי אגסים וקרקרים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -