- 1. קולפים את האגסים ופורסים לרוחב בעובי ½1 ס"מ. בעזרת תפוחן מרחיקים את הליבה והגרעינים. מניחים את הפרוסות בסיר עם הסוכר והלימון, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים שתי דקות. מסירים מהאש, מסננים, מרחיקים את פרוסות הלימון ומניחים את פרוסות האגס על רשת להגרת הנוזלים.
-
- 2. משאירים חלק מהפיסטוק והגרעינים בצד, יחד עם גבעול אורגנו. טוחנים את הנותר גס במעבד מזון. שתי כפות מהתערובת משאירים לקישוט. מוסיפים לקערת המעבד את גבינת השמנת ופלפל לבן ומעבדים למחית חלקה.
-
- 3. חוצים את חריץ הגבינה לשניים, מניחים את החצי התחתון על צלחת הגשה ומסדרים מעל בצפיפות את פרוסות האגס. שוטחים מעל חצי מתערובת הגבינה. מכסים בחצי גבינת הקממבר ומורחים מעל את תערובת הגבינה שנותרה. משאירים את הצדדים גלויים. מפזרים מעל את הפיסטוק והגרעינים הטחונים ומקשטים בגבעול אורגנו, בפיסטוק ובגרעינים השלמים. מכסים בעדינות ומצננים במקרר עד רבע שעה לפני ההגשה. מגישים עם רבעי אגסים וקרקרים.