פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סלט קייצי עם גבינה בולגרית (מיש-מש)

      מתכון של יחיאל פילוסוף ואירית איסקוב מהמטבח הבולגרי. זהו סלט ירקות מבושל, שמבקש לחם טרי. הקיץ בבולגריה שופע ירקות מכל הצבעים והמינים. לפעמים, כשמתעייפים מן הירקות הטריים עוברים ל"מיש מש" - חצי סלט, חצי תבשיל עם ירקות וגבינה בולגרית.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      גבינה בולגרית (ShutterStock)
      גבינה בולגרית (ShutterStock)

      מצרכים

      • 1 בצל גדול חתוך לפרוסות
      • 2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות קטנות
      • 1 פלפל אדום חצוי ופרוס לרצועות דקות
      • 1 פלפל ירוק פרוס דק
      • שמן לטיגון
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • 2 ביצים
      • 1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת גס

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הפלפלים, מטגנים 2-3 דקות ומוסיפים את העגבניות.
      • 2. מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכל הירקות רכים (10 עד 15 דקות).
      • 3. מוסיפים את שתי הביצים ומערבבים כדקה (מיש מש), כשהמחבת עדיין על האש. מניחים לסלט להתקרר מעט. מעבירים לצלחת חרס, מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית ומגישים פושר.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -