וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה תרד

מתכון מאת: maayan,dfridman@isracom.net.il

לזניה תרד ריקוטה של קמפלינו. אפיק גבאי
לזניה תרד ריקוטה של קמפלינו

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 500 גרם עלי תרד טחונים קפואים
  • 2 מיכלי יוגורט
  • 2 ביצים
  • 1 בצל קטן
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 עגבניות בשלות קלופות ומרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 חבילת עלי לזניה
  • לתיבול:
  • מלח, פלפל, אורגנו, קורנית, בזיליקום

אופן ההכנה

  • מבשלים את התרד במעט מים עד שהוא מופשר היטב. מסננים ושמים בקערה.
  • מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שיתרככו.
  • מוסיפים את העגבניות, הרסק וכ-3/4 כוס מים. מערבבים ומתבלים. מבשלים כ-5 דקות ומרסקים במעבד מזון.
  • מוסיפים לתערובת התרד את היוגורט והביצים. בוחשים היטב ומתבלים במעט פלפל שחור ומלח.
  • בתבנית פיירקס מלבנית יוצקים 2 כפות רוטב עגבניות ומעל מניחים עלי לזניה. על העלים מורחים רוטב עגבניות ועליו 1/3 מתערובת התרד. חוזרים על השכבות עוד פעמיים. את התרד מכסים בשכבה רביעית של לזניה ומכסים בשארית רוטב העגבניות.
  • סוגרים את התבנית היטב ברדיד אלומיניום ואופים 35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
  • מניחים לעוד 10 דקות לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully