- מבשלים את התרד במעט מים עד שהוא מופשר היטב. מסננים ושמים בקערה.
- מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שיתרככו.
- מוסיפים את העגבניות, הרסק וכ-3/4 כוס מים. מערבבים ומתבלים. מבשלים כ-5 דקות ומרסקים במעבד מזון.
-
- מוסיפים לתערובת התרד את היוגורט והביצים. בוחשים היטב ומתבלים במעט פלפל שחור ומלח.
- בתבנית פיירקס מלבנית יוצקים 2 כפות רוטב עגבניות ומעל מניחים עלי לזניה. על העלים מורחים רוטב עגבניות ועליו 1/3 מתערובת התרד. חוזרים על השכבות עוד פעמיים. את התרד מכסים בשכבה רביעית של לזניה ומכסים בשארית רוטב העגבניות.
-
- סוגרים את התבנית היטב ברדיד אלומיניום ואופים 35 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
- מניחים לעוד 10 דקות לפני ההגשה.