תפוחונים ורימונים במוסקט
קינוח פשוט וחגיגי לחג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 6 תפוחונים צעירים
- 750 מ"ל (בקבוק) יין מוסקט
- כדורי גלידה וניל
- 1 רימון
- 100 גרם אגוזי מלך
- מקל קינמון
- 250 גרם סוכר
אופן ההכנה
- 1. מוציאים את ליבות התפוחונים וקולפים. מבשלים אותם ביין מוסקט עם מקל קינמון וסוכר עד שהם מתרכבים. מכבים את האש וממתינים שיתקררו.
- 2. לאחר מכן, מצננים במקרר. קולים את אגוזי המלך בתנור חם, מצננים על רשת וקוצצים גס. חוצים את הרימון ומוציאים את הגרעינים.
- הצעת הגשה:
- בכל צלחת עמוקה מניחים שני תפוחונים ויוצקים מעט מנוזלי הבישול הקרים. במרכז הצלחת שמים כדור גלידה. מפזרים מעל את גרעיני הרימון ואגוזי המלך ומגישים