וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוקדה - ממתק אגוז קוקוס ברזילאי

קינוח מתקתק מאגוז קוקוס, שמקורו בחבל הבהאיה בברזיל

מתכון מאת: מערכת וואלה

קוקדה - קינוח ברזילאי.
קוקדה - קינוח ברזילאי

מצרכים למתכון

  • חומרים להכנת קוקדה גדולה אותה אפשר לאכול בכפית:
  • ½ ק"ג קוקוס טחון מאגוזי קוקוס (ניתן להשתמש גם בקוקוס טחון קנוי)
  • ¾ ק"ג סוכר
  • ¼ כוס פינה קולדה
  • 50 גר' חמאה רכה
  • 1-1½ כוסות חלב

אופן ההכנה

  • מבשלים יחד את כל החומרים עד שהטעמים מתערבבים ומתקבלת עיסה אחידה (כ-15 דקות על אש קטנה).
  • הצעת הגשה: לישת העיסה לצורת כיפה ומילוי פנים הכיפה בטראפל שוקולד, על בסיס אגוזי מלך טחונים:
  • הכנת הטראפל שוקולד:
  • חומרים:
  • 300 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות ברנדי
  • 100 גר' חמאה רכה
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית נס קפה
  • אופן ההכנה:
  • 1. מרתיחים מים בסיר גדול. מציבים על הסיר הגדול, סיר קטן ובתוכו מערבבים את השוקולד, השמנת והברנדי תוך בחישה רצופה עד שהשוקולד נמס לגמרי. (ניתן להשתמש בבאן מארי).
  • 2. מסירים מהאש, בוחשים פנימה את החמאה עד שהיא נבלעת בשוקולד. מוסיפים את החלמונים ואבקת הקפה ובוחשים היטב.
  • 3. מקפיאים לשעה או יותר, עד לקבלת עיסה במרקם בצקי. יוצרים מהעיסה כדורים.
  • * ניתן להוסיף לטראפל 50 גר' אגוזים או שקדים קצוצים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully