- מבשלים יחד את כל החומרים עד שהטעמים מתערבבים ומתקבלת עיסה אחידה (כ-15 דקות על אש קטנה).
-
- הצעת הגשה: לישת העיסה לצורת כיפה ומילוי פנים הכיפה בטראפל שוקולד, על בסיס אגוזי מלך טחונים:
-
- הכנת הטראפל שוקולד:
- חומרים:
- 300 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות ברנדי
- 100 גר' חמאה רכה
- 2 חלמונים
- 1 כפית נס קפה
-
- אופן ההכנה:
-
- 1. מרתיחים מים בסיר גדול. מציבים על הסיר הגדול, סיר קטן ובתוכו מערבבים את השוקולד, השמנת והברנדי תוך בחישה רצופה עד שהשוקולד נמס לגמרי. (ניתן להשתמש בבאן מארי).
-
- 2. מסירים מהאש, בוחשים פנימה את החמאה עד שהיא נבלעת בשוקולד. מוסיפים את החלמונים ואבקת הקפה ובוחשים היטב.
-
- 3. מקפיאים לשעה או יותר, עד לקבלת עיסה במרקם בצקי. יוצרים מהעיסה כדורים.
-
- * ניתן להוסיף לטראפל 50 גר' אגוזים או שקדים קצוצים.