וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרגית ממולאת

כרעיים למתקדמים במילוי עשיר של אורז ובשר טחון

מתכון מאת: מערכת וואלה

פרגיות ממולאות - ניסים בר רשת פלקון. מערכת וואלה
פרגיות ממולאות - ניסים בר רשת פלקון

מצרכים למתכון

  • 2 כרעי עוף שלמים (שוק וירך יחד)
  • 3/4 כוס אורז מבושל (כדי לקבל 3/4 כוס יש לבשל כ-1/3 כוס אורז)2 כפות צנוברים
  • 100 גר' בשר טחון (ניתן להשתמש בהודו, עוף או עגל)
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית קינמון
  • מלח, פלפל
  • קורט כמון
  • לתיבול החיצוני:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סויה
  • 1 כפית מחוקה סוכר
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מוציאים את העצמות מהכרעיים, מבלי לפגוע בעור (אפשר לבקש מהקצב לעשות זאת). בסוף התהליך תתקבל שקית שחלקה הוא השוק וחלקה הירך.
  • 2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות. מחממים את השמן במחבת ומאדים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות.
  • 3. מוסיפים לבצל את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מוכן (על להבה גבוהה, כ- 2-3 דקות).
  • 4. מעבירים לקערה את הבשר עם הבצל, מניחים להתקרר.
  • מערבבים פנימה את כל יתר המרכיבים ומתבלים לפי הטעם.
  • 5. ממלאים את כרעי העוף בתערובת שהתקבלה. הצד של הירך פתוח מצידו האחד, ולכן יש להשאיר מעט בשר ועור ללא מילוי כדי לסוגרו. מהדקים את הסגירה ככל האפשר. ניתן להיעזר בקיסם (לא לשכוח להוציאו בגמר הבישול).
  • 6. מניחים את הכרעיים הממולאים כשהצד המהודק כלפי מטה, מערבבים את חומרי התיבול ומורחים על גבי העור.
  • 7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות וצולים כ-20 דקות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות וממשיכים לצלות עוד כ-35 דקות.
  • מומלץ מאד לצקת במשך הצלייה את הנוזלים שניגרים לתבנית, על גבי הכרעיים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully