צ'יקן טיקה הודי במרינדת תבלינים
ים של תבלינים במתכון ההודי של רינה פושקרנה מ"טנדורי"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גרם עוף ללא עצמות
- 2 כפות מחית זנגוויל
- 2 כפות מחית שום
- ½ כפית אבקת פלפל לבן
- ½ כפית אבקת כמון
- ½ כפית אגוז מוסקט
- ½ כפית הל
- ½ כפית אבקת צ'ילי אדום
- ½ כפית אבקת כורכום
- קורט מלח
- 1 כף מיץ לימון
- 50 גרם שמנת פרווה (להוסיף לה כפית זעפרן מושרה במים חמים)
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- 1. חותכים את העוף ל-18-20 פיסות.
- 2. טובלים כל פיסת עוף בשמן זית ובמחית שום וזנגוויל.
- 3. מניחים את פיסות העוף בקערה גדולה. מוסיפים פלפל, כמון, מוסקט, כורכום, הל ומלח, ומערבבים היטב.
- 4. מוסיפים מיץ לימון ושמנת פרווה עם זעפרן.
- 5. מערבבים היטב ומשרים במרינדה בין 4-6 שעות.
- 6. מחממים תנור לחום 350 מעלות כ-15-20 דקות.
- 7. מסדרים על שיפודים את פיסות העוף וצולים בין 10-15 דקות עד להתרככות.
- 8. מקשטים בטבעות בצל ובכוסברה טרייה.