קישואים בשום ויוגורט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 קישואים גדולים (עדיף זוקיני)
- 1-2 שיני שום
- 1/2 גביע יוגורט
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את קישואים, לא קולפים אותם, ופורסים לפרוסות דקות.
- מאדים את הקישואים בכלי אידוי עד שהם מתרככים, אך עדיין נותרים פריכים. (אם אין כלי אידוי, אפשר לחלוט ל- 2 דקות במים רותחים ואח"כ להעביר למי קרח).
- בינתיים, כותשים את שיני השום ומועכים אותן יחד עם המלח, על מנת שיגירו נוזלים.
- מסננים את הקישואים, מייבשים אותם ומערבבים עם השום והיוגורט.
- נותנים להצטנן ומגישים.
- אפשר לעשות את אותו המתכון עם כרובית.