פירה
מתכון של עפרית חצקלביץ'. פירה זה אחד המאכלים הכי קלים להכנה ויחד עם זאת ריסוק לא נכון של תפוחי האדמה פשוט יכול להרוג אותו. תמיד, בלי שום תרוצים, יש לרסק את תפוחי האדמה בממחה ידני או בטוחן ירקות ידני. זה הסוד של הפירה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 תפוחי אדמה מבושלים במים, רכים וקלופים
- ½ מיכל שמנת 15% שומן
- 100 גר' גאודה הולנדית מגורדת
- אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מרסקים את תפוחי האדמה תוך כדי הוספת השמנת והגאודה. מערבבים. טועמים ומתבלים. מגישים חם מאוד.