עוגיות דניות ללא סוכר
מתכון של "לחם טאטי" בגבעתיים, בכלי אטום הן יחזיקו שבועיים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם שקדים טחונים לאבקה
- 700 גרם קמח
- חצי כף מלח (9 גר')
- תמצית וניל
- 1 כף סודה לשתייה (7 גר')
- 400 גרם חמאה
- 360 גרם מלטיטול (ניתן להשיג בחנויות טבעוניות)
- 3 כפות סוכרזית נוזלית
- 3 ביצים
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה
- 1.מקציפים את החמאה, המלטיטול, המלח, הווניל והסוכרזית. מוסיפים בהדרגה את הביצים.
- 2.מערבבים את שאר החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת החמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
- 3.יוצרים גלילים בעובי הרצוי ומקפיאים למשך שעתיים.
- 4.מוציאים את הגלילים מהמקפיא וחותכים לטבעות בעובי ½ מילימטר.
- 5.מסדרים על תבנית האפייה בחום של 160 מעלות למשך 14-10 דקות.
- ניתן לשמור בכלי אטום למשך שבועיים.