- 1. מציבים סיר פסטה גדול על הכיריים עם 3 כוסות מים, מכסים ומחממים. מרתיחים מים גם בקומקום חשמלי, כדי לקצר את זמן הרתיחה.
-
- 2. שוברים את סלילי הפסטה לשניים, כדי שלא יתקבלו אטריות ארוכות מידי. כשהמים מגיעים לרתיחה מבעבעת, מבשלים 4 - 5 דקות.
-
- 3. עד שהמים ירתחו והפסטה תתבשל, מכינים את הרוטב: במחבת או בקלחת רחבה וגדולה ממיסים את החמאה, מטגנים את הפטריות, ממליחים, מפלפלים, ומוסיפים שמנת, חלב, מעט אגוז מוסקט מגורר וגבינת `עמק`, או `אדמר` או `נהריה`.
-
- 4. מעבירים את הפסטה בכף פסטה או בכף מחוררת מסיר הבישול אל מחבת הרוטב. בוזקים על הפסטה המבושלת מלח ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב עם הרוטב כ- 5 דקות. בוזקים את הפרמזן.
-
- 5. מעבירים לתבנית מתכת רחבה, אפשר תבנית תנור, ואופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות צלזיוס (חום גבוה) כ- 15 דקות, או עד שמתחיל להזהיב.