
קוביות שוקולד (מערכת וואלה! NEWS)
- 400 גר' שוקולד מריר
- 100גר' חמאה
- 500 מ"ל שמנת להקצפה
- 1 כפית קפה נמס
- 1/2 כוס ליקר קפה
- לתחתית:
- 200 גר' ביסקוויטים בטעם שוקולד
- 100 גר' חמאה
- 1 כף ליקר קפה
- לציפוי:
- 250 מ"ל שמנת להקצפה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1. שמים את השוקולד והחמאה בסיר וממיסים. מערבבים היטב ליצירת ממרח חלק ואחיד.
- 2. בכלי נפרד מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה.
- 3. ממיסים את אבקת הקפה בכף מים רותחים ומצננים.
- 4. מערבבים את השוקולד עם הקצפת, מוסיפים את הליקר והקפה, וממשיכים לערבב בעדינות.
- 5. מכינים את התחתית: ממיסים את החמאה, מרסקים את הביסקוויטים ומערבבים. מוסיפים את הליקר, מערבבים, מעבירים לתבנית ומהדקים.
- 6. מעבירים את המוס לתבנית. עוטפים את התבנית בנילון נצמד ושמים במקרר למשך 6 שעות לפחות (אפשר גם לשים במקפיא).
- 7. מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים על העוגה.
עוד מתכוני קינוחים
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה