שבלולי סלמון ברוטב תפוזים
קייטרינג ליאורה קרן מספק מתכון שיגרום לארוחה שלכם להיראות כמו אירוע יוקרתי. רוטב התפוזים הכתום מחמיא לסלמון לא רק בצבע, אלא גם בטעם.
מצרכים
- לאורז:
- 1 כוס אורז בר
- 4 כוסות מים
- 1-3 כפות אורז לבן מבושל
- 1 כף צימוקים
- 1 כף גרעיני חמניה
- ½ כפית גרגרי כוסברה
- ¼ כפית גרגרי חרדל
- 3 תפוזים חתוכים לקוביות
- לסלמון:
- 1 פילה סלמון בינוני ללא עצמות
- ½ צרור פטרוזיליה + ½ צרור בזיליקום + ענף קורנית מפורר
- 2-3 כפות שמן זית
- 100 גר' גבינת פטה כבשים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את האורז: מבשלים את האורז בסיר עם 4 כוסות מים עד להתרככותו ( כ ½ שעה).
- 2. מסננים מהנוזלים, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- 3. מכינים את שבלולי הסלמון: מנקים את העצמות ומסירים בעדינות את העור מהפילה.
- 4. חותכים את הפילה לרצועות אורך (כ-½ ס"מ כל רצועה).
- 5. קוצצים במעבד מזון את הפטרוזיליה, בזיליקום, ענף קורנית, שמן זית וגבינת פטה עד שמתקבל ממרח.
- 6. מורחים כל רצועה במעט ממרח ומגלגלים עד שמתקבל שבלול. מהדקים עם קיסם.
- 7. מסדרים בתבנית על נייר אפייה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור ב-200 מעלות,במשך 5-6 דקות.
- 8. מוציאים מהתנור ושולפים את הקיסמים בעדינות (בעוד הסלמון חם).