וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה דג לבן עם פולנטה

הפולנטה האיטלקית היא ליווי מושלם לדג לוקוס, דניס או מוסר, בגלל המרקם האוורירי שלה, ובגלל טעמיה החלביים. מתכון של השף רועי טל ממסעדת 'פפה ליאו' בתל אביב.

מתכון מאת: רועי טל, מערכת וואלה

פילה לוקוס במסעדת אידרה.
פילה לוקוס במסעדת אידרה

מצרכים למתכון

  • 600 גר' פילה דג לבן (דניס, מוסר או לוקוס)
  • 100 גר' פרשוטו פרוס דק
  • 3 כפות צלפים במלח מסוננים
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 6 פילטים של אנשובי
  • 2 כפות לימון
  • לפולנטה:
  • 400 גרם קמח תירס דק
  • 1/2 כוס פרמזן
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הדג: על ניילון נצמד, פורסים את הפרשוטו לשכבה אחידה ומעליו מניחים את פילה הדג ומעל ענפי רוזמרין. מפזרים באחידות לימון ואת הפילטים של אנשובי, ממליחים ומפלפלים.
  • 2. מגללים לרולדה, מהדקים וקושרים באמצעות חוט פשתן.
  • 3. מכינים את הפולנטה: מרתיחים 800 מ"ל מים ומוסיפים קמח תירס, מוסיפים מים במידת הצורך עד להיפרדות התערובת מדפנות הסיר. משטחים את התערובת בתוך תבנית ומקררים.
  • 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הפולנטה למלבנים בגודל של 5 על 10 ס"מ. מברישים בשמן זית, מוסיפים מלח, פלפל ופרמזן מעל.
  • 5. מעבירים את הפולנטה והרולדה לתנור וצולים עד להמסת הגבינה מעל לפולנטה ועד להשחמת הפרשוטו.
  • 6. מתירים את החוטים מעל לגלילות ופורסים לחתיכות באורך 5 ס"מ, מניחים פרוסת פלנטה באמצע הצלחת ומניחים מעל את הגלילות. מומלץ לסחוט עגבנייה מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully