צימעס דלעת
מתכון מתוך הספר 'טעם של פסח' מאת אביגיל מייזליק. "אחד המתכונים האהובים במשפחתי. מתכון של אמי ז"ל, ובכל חג או ארוחה חגיגית הוא מופיע בתפקיד התוספת וגונב את ההצגה כולה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 600 גרם דלעת
- 3 כפות מן אגוזים
- מיץ מתפוז אחד
- 2-3 כפות דבש או סוכר
- 1/2 כוס צימוקים או שזיפים מיובשים
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ. מחממים את השמן בסיר רחב או במחבת עמוקה ומזהיבים את הדלעת כ-2 דקות.
- 2. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- 3. מסירים את המכסה וטועמים - אפשר להוסיף דבש או סוכר במידת הצורך. מגבירים את הלהבה ומבשלים 4-5 דקות, עד שהנוזלים מסמיכים ומקבלים צבע זהוב.