קבבוני בקר
השף ירון שהרבני מ"קפה טאטי" שבגבעתיים חושף את המתכון שלו לקבב המושלם. הסוד: האיזון המדויק בין כל סוגי הבשר, כך שלא יהיה יותר מדי שומן, מבלי לאבד מהטעם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-30 קציצות:
- 1 ק"ג שייטל
- 1 ק"ג שפונדרה
- 1 ק"ג צוואר
- 150 גרם שומן כבש
- 300 גרם בצל יבש קצוץ
- 1/2 2 כפיות פלפל לבן
- 1/2 3 כפיות בהרת
- 1/2 3 כפיות מלח
- זר פטרוזילה
- זר כוסברה קצוץ
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את הבשר במטחנת בשר טחינה גסה.
- 2. קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מקררים ומוסיפים לבשר.
- 3. מוסיפים לתערובת הבשר בהרת, מלח, פלפל לבן, פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.
- 4. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של 65-70 גר'. צולים על האש במשך 3 דקות מכל צד.
- 5. ניתן לשפד את הקבבונים ולאכול אותם כשיפוד.