פאד תאי
השף ערן ירוחם מ"פודסטפס" מקפיץ מנה תאילנדית מסורתית ומעניק מתכון לפאד תאי. מאחר שמדובר במנה מהירה, מומלץ להכין את כל המרכיבים קצוצים מראש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-3 מנות גדולות:
- 1 חבילה אטריות אורז רחבות מושרות כשעה במים
- 300 גר' חזה עוף חתוך לרצועות דקות (אפשר גם רצועות בקר, פירות ים או טופו לצמחונים)
- 1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות
- ¼ כרוב קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
- 1 כוס ציר עוף
- חופן נבטים
- 1 ביצה
- שמן לטיגון (סויה, קנולה, בוטנים)
- הערה: אפשר גם להוסיף ירקות אחרים: גזר, פלפל
- לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב דגים
- 2 כפות סוכר חום (או סוכר דקלים)
- לקישוט:
- כוסברה קצוצה לפי הטעם (לפחות ¼ צרור)
- 50 גר' בוטנים כתושים לקישוט
- 1 לימון
- 3 בצלים ירוקים קצוצים גס (רק החלק הירוק)
אופן ההכנה
- 1. מחממים בווק או במחבת גבוהה מעט שמן. מתחילים בטיגון השום והג'ינג'ר, מוסיפים את הבשר, טבעות הבצל וצורבים קלות.
- 2. מתבלים את תכולת המחבת ברוטב סויה ודגים. מערבבים ומוסיפים את האטריות שהושרו במים וציר העוף. מוסיפים את ציר העוף ובוחשים למיזוג טעמים. מוסיפים כרוב, סוכר.
- 3. נטיפי ביצים: מפנים מקום במחבת, שוברים ביצה וטורפים אותה במהירות. לאט לאט מערבבים הכל יחד עד לקבל נטיפי ביצים.
- 4. מוסיפים בצלים ירוקים לקישוט, כוסברה. מגישים עם פלחי לימון ובוטנים כתושים.