פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאד תאי

      השף ערן ירוחם מ"פודסטפס" מקפיץ מנה תאילנדית מסורתית ומעניק מתכון לפאד תאי. מאחר שמדובר במנה מהירה, מומלץ להכין את כל המרכיבים קצוצים מראש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • ל-3 מנות גדולות:
      • 1 חבילה אטריות אורז רחבות מושרות כשעה במים
      • 300 גר' חזה עוף חתוך לרצועות דקות (אפשר גם רצועות בקר, פירות ים או טופו לצמחונים)
      • 1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות
      • ¼ כרוב קצוץ
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 1.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
      • 1 כוס ציר עוף
      • חופן נבטים
      • 1 ביצה
      • שמן לטיגון (סויה, קנולה, בוטנים)
      • הערה: אפשר גם להוסיף ירקות אחרים: גזר, פלפל
      • לרוטב:
      • 3 כפות רוטב סויה
      • 2 כפות רוטב דגים
      • 2 כפות סוכר חום (או סוכר דקלים)
      • לקישוט:
      • כוסברה קצוצה לפי הטעם (לפחות ¼ צרור)
      • 50 גר' בוטנים כתושים לקישוט
      • 1 לימון
      • 3 בצלים ירוקים קצוצים גס (רק החלק הירוק)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים בווק או במחבת גבוהה מעט שמן. מתחילים בטיגון השום והג'ינג'ר, מוסיפים את הבשר, טבעות הבצל וצורבים קלות.
      • 2. מתבלים את תכולת המחבת ברוטב סויה ודגים. מערבבים ומוסיפים את האטריות שהושרו במים וציר העוף. מוסיפים את ציר העוף ובוחשים למיזוג טעמים. מוסיפים כרוב, סוכר.
      • 3. נטיפי ביצים: מפנים מקום במחבת, שוברים ביצה וטורפים אותה במהירות. לאט לאט מערבבים הכל יחד עד לקבל נטיפי ביצים.
      • 4. מוסיפים בצלים ירוקים לקישוט, כוסברה. מגישים עם פלחי לימון ובוטנים כתושים.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות