נושאים חמים

פאד תאי

השף ערן ירוחם מ"פודסטפס" מקפיץ מנה תאילנדית מסורתית ומעניק מתכון לפאד תאי. מאחר שמדובר במנה מהירה, מומלץ להכין את כל המרכיבים קצוצים מראש

מצרכים

  • ל-3 מנות גדולות:
  • 1 חבילה אטריות אורז רחבות מושרות כשעה במים
  • 300 גר' חזה עוף חתוך לרצועות דקות (אפשר גם רצועות בקר, פירות ים או טופו לצמחונים)
  • 1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות
  • ¼ כרוב קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1.5 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 כוס ציר עוף
  • חופן נבטים
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון (סויה, קנולה, בוטנים)
  • הערה: אפשר גם להוסיף ירקות אחרים: גזר, פלפל
  • לרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפות סוכר חום (או סוכר דקלים)
  • לקישוט:
  • כוסברה קצוצה לפי הטעם (לפחות ¼ צרור)
  • 50 גר' בוטנים כתושים לקישוט
  • 1 לימון
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים גס (רק החלק הירוק)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בווק או במחבת גבוהה מעט שמן. מתחילים בטיגון השום והג'ינג'ר, מוסיפים את הבשר, טבעות הבצל וצורבים קלות.
  • 2. מתבלים את תכולת המחבת ברוטב סויה ודגים. מערבבים ומוסיפים את האטריות שהושרו במים וציר העוף. מוסיפים את ציר העוף ובוחשים למיזוג טעמים. מוסיפים כרוב, סוכר.
  • 3. נטיפי ביצים: מפנים מקום במחבת, שוברים ביצה וטורפים אותה במהירות. לאט לאט מערבבים הכל יחד עד לקבל נטיפי ביצים.
  • 4. מוסיפים בצלים ירוקים לקישוט, כוסברה. מגישים עם פלחי לימון ובוטנים כתושים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת