אורז אחד אחד של נוגה
אוהבים אורז, אבל תמיד מקבלים אותו דביק מדי, או עיסתי? זה המתכון המושלם בשבילכם - אורז שייצא מושלם, בו לכל גרגיר חיים משלו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 כוס אורז עדיף בלסמי
- 1 בצל קצוץ
- 2 כוסות מים רותחים
- מלח ופלפל
- מעט פפריקה מתוקה או חריפה
- אפשרות להוסיף גרעיני תירס משומר
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל עד שהוא משחים. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב ומטגנים במשך כמה דקות.
- 2. מוסיפים את התירס. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה אדומה.
- 3. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב שתי דקות על אש חזקה. סוגרים את הסיר במכסה עטוף במגבת למשך 2-4 דקות על אש חזקה.
- 4. מכבים את הגז ומשאירים את הסיר סגור במכסה למשך חצי שעה (להתאפק ולא להציץ! האורז מתבשל בזכות האדים).
- 5. מגישים את האורז.