וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרעי עוף בלימון וזיתים

מתכון מאת: תמי דניאל,tami08@walla.com

לימונים. מערכת וואלה!
לימונים

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 6 כרעי עוף שטופים ומיובשים ומתובלים במלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 שיני שום קלופות פרוסות דק
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי (אם צריך אז יותר)
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות אבקת מרק
  • זיתים ירוקים ללא גלעינים
  • פרוסות לימון פרוסות דק
  • 1/2 1 כפית כמון טחון
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • כמצוץ כרכום
  • קורט קינמון
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • 2. בכלי רחב, המתאים לגז ולתנור, מחממים את השמן ומזהיבים את העופות מכל הצדדים ושומרים בצד.
  • 3. מוסיפים את הבצל לכלי ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-7 דקות, עד לקבלת גוון שקוף.
  • 4. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כ-2 דקות.
  • 5. מחזירים את העופות לכלי, מוסיפים את הנוזלים והתבלינים מוסיפים את הזיתים ופרוסות הלימון מביאים לרתיחה ומכסים.
  • 6. אופים בתנור החם כ-45 -30 דקות.
  • 7. מרטיבים את העוף עם הנוזלים וממשיכים לאפות עוד 15-10 דקות ומגישים חם (רצוי עם אורז לבן).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully