כרעי עוף בלימון וזיתים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 6 כרעי עוף שטופים ומיובשים ומתובלים במלח
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
- 4 שיני שום קלופות פרוסות דק
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי (אם צריך אז יותר)
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
- 2 כפות אבקת מרק
- זיתים ירוקים ללא גלעינים
- פרוסות לימון פרוסות דק
- 1/2 1 כפית כמון טחון
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- כמצוץ כרכום
- קורט קינמון
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- 2. בכלי רחב, המתאים לגז ולתנור, מחממים את השמן ומזהיבים את העופות מכל הצדדים ושומרים בצד.
- 3. מוסיפים את הבצל לכלי ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-7 דקות, עד לקבלת גוון שקוף.
- 4. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד כ-2 דקות.
- 5. מחזירים את העופות לכלי, מוסיפים את הנוזלים והתבלינים מוסיפים את הזיתים ופרוסות הלימון מביאים לרתיחה ומכסים.
- 6. אופים בתנור החם כ-45 -30 דקות.
- 7. מרטיבים את העוף עם הנוזלים וממשיכים לאפות עוד 15-10 דקות ומגישים חם (רצוי עם אורז לבן).