גספצ'ו פיקנטי של עגבניות שרי ומנטה
מתכון של השף איתי שלו מתוך הספר "סיפורי תבלין של חישתיל".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 סלסלה של עגבניות שרי
- צ'ילי מתוק חריף תאילנדי
- 4 לימונים סחוטים
- מנטה ספרדית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 גביע שמנת חמוצה
- לבנה מיוגורט איכותי
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את עגבניות השרי במג'ימיקס ומוסיפים מעט צ'ילי מתוק חריף, לימון סחוט ומתבלים. חשוב לסנן את הגספצ'ו, מקררים היטב ומוסיפים את המנטה קצוצה.
- 2. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה עם הלבנה עד לקבלת קרם לבנה קליל.
- 3. מעבירים את קרם הלבנה לכוס מרטיני, ועליו מוזגים את הגספצ'ו הקר.