פסטה ברוטב עגבניות עשבי תיבול וג'ינג'ר
מתכון השף ויקטור כהן עבור "דורות מוצרי שום ותיבול",
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חב' פסטה (400 גר') פרפרים מבושלת
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 בצלים בינוניים חתוכים
- 4 עגבניות בינוניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
- 4 קוביות שום כתוש דורות
- 4 קוביות בזיליקום קצוץ דורות
- 1 קובייה ג'ינג'ר כתוש דורות
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- קורט מלח
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- גבינת מוצרלה או פרמזן מגורדת (לא הכרחי)
אופן ההכנה
- 1. מאדים בשמן הזית (לא חם מידי) את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את קוביות השום וממשיכים לאדות עוד 2-3 דקות.
- 2. מוסיפים את העגבניות החתוכות וממשיכים לאדות. לאחר כ-5 דקות מוסיפים את הבזיליקום, הג'ינג'ר אבקת המרק, מלח ופלפל וממשיכים לאדות למקרם סמיך.
- 3. יוצקים את הרוטב על הפסטה ואפשר להוסיף למעלה את הגבינה המגורדת.