- 1. מכינים את הבצק: ממיסים את החמאה או המרגרינה במיקרו בחום חלש (או משתמשים בחמאה/מרגרינה רכה מאוד).
-
- 2. שמים את הסוכר בקערה ושופכים עליו את החמאה המומסת.
-
- 3. מוסיפים ביצה, תמצית וניל וקמח ובוחשים בכף לבצק אחיד (הבצק שמנוני).
-
- 4. מכסים את הקערה ושומרים במקרר חצי שעה.
-
-
- 5. מכינים את המלית: מקלפים את התפוחים, מנקים את ליבותיהם, חותכים לחתיכות בינוניות ושמים בסיר. מוסיפים את הסוכר, מערבבים, ומאדים (ללא הוספת נוזלים) על אש בינונית מספר דקות, עד שהתפוחים מתחילים להתרכך ולהיעשות שקופים, אך שומרים על צורתם.
-
- 6. מסירים מהאש, מתבלים בקינמון לפי הטעם ומקררים לחלוטין.
-
- 7. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מהדקים חצי מהבצק על תחתית תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, משומנת קלות.
-
- 8. משטחים את מלית התפוחים הקרה מעל לבצק.
-
- 9. מגלגלים משארית הבצק רצועות בעובי של כ-1 ס"מ, ועורכים אותן בפסים של שתי וערב מעל התפוחים. אין צורך להקפיד על אחידות או יופיין של הרצועות, כי הן ממילא יתפחו וישנו את צורתן במהלך האפייה.
-
- 10. אופים בחום בינוני 180°, כ-35-40 דקות, עד שרצועות הבצק משחימות.