מאפה גבינות ועוד
מאפה מעולה, שיינצל את כל שאריות מוצרי החלב שיש לכם במקרר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חובה:
- 4 ביצים
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חובה, אבל גמיש בתחליפים:
- 3 כוסות קמח תופח או 3 כוסות קמח רגיל+3 כפיות אבקת אפייה
- 1 גביע שמנת חמוצה/אשל/גיל/יוגורט
- 100 גרם חמאה/ מרגרינה/ מרגרינה בטעם חמאה - רכה
- 100 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג- אפשר: צהובה רגילה, 9% שומן, טל העמק, פרמזן, קשקבל, גבינה עם זיתים וכו'.
- 1 גביע גבינה לבנה או קוטג' או גבינה בטעמים.
- לא חובה:
- אחת או יותר מהאפשרויות הבאות:
- פלפל אחד או שניים, בכל צבע שיש לכם, חתוכים לקוביות קטנות. אם יש לכם רק פלפלים נבולים- הוציאו את החלקים הלא יפים, ואת מה שטוב חיתכו לקוביות.
- בצל גדול קצוץ, מטוגן במעט שמן- עד להזהבה
- 4 שיני שום פרוסות ומטוגנות עד להזהבה, במעט שמן, בעדינות- שלא יישרפו!
- כחצי כוס זיתים ירוקים או שחורים, חצויים, או טבעות
- כחצי כוס עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
- *2 תבניות אינגליש קייק באורך כ-30 ס"מ
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות או מרפדים בנייר אפייה.
- 2. שמים בקערת המיקסר חמאה/מרגרינה, ומעבדים עם וו הגיטרה. מוסיפים לפי הסדר הרשום: ביצים (אחת-אחת), שמנת חמוצה או תחליפיה, קוטג' או גבינה, מלח ופלפל שחור, גבינה קשה מגוררת. כשהתערובת אחידה - מוסיפים בבת אחת את הקמח, ומעבדים קצרות לעיסה אחידה. מתקבלת עיסה דביקה מאוד, וזה בסדר.
- 3. אם רוצים להוסיף תוספות - זה הזמן. מוסיפים לתערובת ומערבבים קצת.
- 4. מחלקים את התערובת בין התבניות - בגלל שהעיסה דביקה מאוד, עדיף להשתמש בידיים רטובות מעט. מכניסים לתנור ואופים 50-60 דקות. המאפה משחים מהר אבל זה לא אומר שהוא אפוי מבפנים! בודקים עם סכין או קיסם ארוך, ורק כשיוצאים כמעט נקיים- כלומר בלי בצק דביק - המאפה מוכן. אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר, או לצנן לגמרי, לשמור במקרר (נשמר מצוין כמה ימים) ולחמם לפני ההגשה.
- *אם אין לכם מיקסר, אפשר לערבב הכול לפני הסדר הרשום, בקערה גדולה, עם כף עץ. אבל זה יהיה הרבה יותר קשה.