עוגיות שושנים
מה יכול להיות יותר מענג מלהריח את הניחוח שעולה מהתנור, כשנאפות בו עוגיות שושנים ריחניות? ניתן להוסיף לעוגיות אבקת קקאו, או להשאיר את המילוי עדין יותר. איך שאוהבים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1 חבילת מרגרינה (200 גרם)
- 1 חבילת קמח תופח אסם (1/2 2 כוסות)
- 3 חלמונים (החלבונים לקרם)
- 2 כפות סוכר
- לקרם המילוי:
- 3 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
- לגיוון: אפשר להוסיף כף אבקת קקאו
אופן ההכנה
- 1. הכנת הבצק: מערבלים בקערה במהירות איטית את כל חומרי הבצק עד שנוצר בצק אחיד ונוח לעיבוד (הרשימה מופיעה במצרכים).
- 2. לשים מעט את הבצק ומקררים.
- 3. הכנת הקרם: מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים סוכר וחבילת פודינג וניל תוך כדי ערבול לקצף נוקשה.
- 4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני.
- 5. מורחים על כל עלה 1/3 כמות מהקרם ומגלגלים לרולדה. חותכים לפרוסות בעובי כס"מ ומסדרים בתבנית על צדן החתוך.
- 6. אופים בחום בינוני כ-20 דקות עד שהפרוסות יזהיבו.