עוגה של מוס שוקולד
העוגה הזו דורשת מעט השקעה, בגלל הכנה של שלוש שכבות, אבל היא שווה כל רגע: כל שכבה מעניקה טעם ומרקם אחר, וכולן הופכות את המתכון הזה למושלם כשמחפשים קינוח מתוק ומושחת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית מס' 26:
- לשכבה ראשונה:
- 6 ביצים מופרדות
- 1/2 כוס סוכר
- חצי שקית סוכר וניל
- 1 פודניג שוקולד או שתי כפות קקאו
- לשכבה שנייה:
- 1 שמנת מתוקה
- 1פודינג וניל
- כוס חלב
- לשכבה שלישית:
- 100 גר' שוקולד מריר
- 1/4 רבע כוס חלב
אופן ההכנה
- 1. מכינים את השכבה הראשונה: מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר. מוסיפים את החלמונים בהדרגה. מוסיפים את שאר החומרים.
- 2. מקפלים את הקרם בעדינות.
- 3. מעבירים את הקרם לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש. אופים ב-160 מעלות למשך 20-25 דקות. מניחים להתקררות.
- 4. מכינים את השכבה השנייה: מקציפים את החומרים ומוסיפים מעל השכבה הראשונה.
- 5. מכינים את השכבה השלישית: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הגז. מוסיפים לשתי השכבות הראשונות.