פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      נתחי עוף באספרגוס ואגוזי קשיו

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בישול סיני בווק (מערכת וואלה! NEWS)
      בישול סיני בווק (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 500 גר' חזה עוף (או פרגית)
      • 1 כף רוטב סויה (מומלץ 'קיקומן')
      • 1 כף קורנפלור
      • 130 גר' אגוזי קשיו
      • צרור אספרגוס (מהסוג הדק והעדין) חתוך לפיסות באורך 3 ס"מ
      • 8 פטריות שמפיניון
      • 1 כרשה פרוסה דק (רק החלק הלבן)
      • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
      • 1 ראש ברוקולי קטן, מופרד לפרחים (לא חובה)
      • גבעול סלרי קצוץ
      • 3 כפות שמן סויה (או תירס או קנולה)
      • 4 כפות קוביות אננס
      • לרוטב:
      • 1/3 כוס מיץ אננס
      • 2 כפות יין אורז
      • 2 כפות רוטב ברווז (duck sauce) (להשיג בחנויות סיניות ובמרכולים - מעניק טעם מתקתק-פיקנטי אפשר להחליף ב-1 כף רוטב צילי-מתוק תאילנדי אבל אז ייצא חריף יותר)
      • 1 כפית שמן שומשום
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 1 כף קורנפלור
      • פלפל לבן לפי הטעם (אפשר לקצוץ פלפל ירוק חריף)

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הבשר לרצועות.
      • 2. מכינים בלילה של כף סויה וכף קורנפלור. משרים את הקוביות בבלילה למשך 20 דקות.
      • 3. חולטים את האספרגוס והברוקולי (כל אחד בנפרד) במים רותחים מומלחים במשך 3 דקות בלבד. מעבירים לקערה עם קרח. מחממים היטב ווק משומן ומטגנים את אגוזי הקשיו.
      • 4. מוציאים את האגוזים מהמחבת ומוסיפים את פרוסות הכרשה. מזהיבים קלות ומוסיפים את הפטריות, הסלרי, האספרגוס והברוקולי ומקפיצים הכל יחד במשך כ – 3 דקות.
      • 5. מוציאים את הירקות מהווק ומטגנים את קוביות העוף תוך כדי הקפצה עד שהן זהובות מכל הצדדים.
      • 6. מחזירים למחבת את הירקות ומוסיפים את הקשיו והג'ינג'ר.מקפיצים שוב ומוסיפים את קוביות האננס. מוסיפים פלפל לבן לפי הטעם.
      • 7. מוסיפים את מיץ האננס, הסויה, היין, רוטב הברווז, שמן השומשום והקורנפלור ומבשלים כ- 3 דקות.
      • 8. מגישים על מצע אורז לבן.

      עוד מתכוני עוף

      נתחי עוף באספרגוס ואגוזי קשיו
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -