וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתחי עוף באספרגוס ואגוזי קשיו

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

בישול סיני בווק. מערכת וואלה
בישול סיני בווק

מצרכים למתכון

  • 500 גר' חזה עוף (או פרגית)
  • 1 כף רוטב סויה (מומלץ 'קיקומן')
  • 1 כף קורנפלור
  • 130 גר' אגוזי קשיו
  • צרור אספרגוס (מהסוג הדק והעדין) חתוך לפיסות באורך 3 ס"מ
  • 8 פטריות שמפיניון
  • 1 כרשה פרוסה דק (רק החלק הלבן)
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1 ראש ברוקולי קטן, מופרד לפרחים (לא חובה)
  • גבעול סלרי קצוץ
  • 3 כפות שמן סויה (או תירס או קנולה)
  • 4 כפות קוביות אננס
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס מיץ אננס
  • 2 כפות יין אורז
  • 2 כפות רוטב ברווז (duck sauce) (להשיג בחנויות סיניות ובמרכולים - מעניק טעם מתקתק-פיקנטי אפשר להחליף ב-1 כף רוטב צילי-מתוק תאילנדי אבל אז ייצא חריף יותר)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף קורנפלור
  • פלפל לבן לפי הטעם (אפשר לקצוץ פלפל ירוק חריף)

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הבשר לרצועות.
  • 2. מכינים בלילה של כף סויה וכף קורנפלור. משרים את הקוביות בבלילה למשך 20 דקות.
  • 3. חולטים את האספרגוס והברוקולי (כל אחד בנפרד) במים רותחים מומלחים במשך 3 דקות בלבד. מעבירים לקערה עם קרח. מחממים היטב ווק משומן ומטגנים את אגוזי הקשיו.
  • 4. מוציאים את האגוזים מהמחבת ומוסיפים את פרוסות הכרשה. מזהיבים קלות ומוסיפים את הפטריות, הסלרי, האספרגוס והברוקולי ומקפיצים הכל יחד במשך כ – 3 דקות.
  • 5. מוציאים את הירקות מהווק ומטגנים את קוביות העוף תוך כדי הקפצה עד שהן זהובות מכל הצדדים.
  • 6. מחזירים למחבת את הירקות ומוסיפים את הקשיו והג'ינג'ר.מקפיצים שוב ומוסיפים את קוביות האננס. מוסיפים פלפל לבן לפי הטעם.
  • 7. מוסיפים את מיץ האננס, הסויה, היין, רוטב הברווז, שמן השומשום והקורנפלור ומבשלים כ- 3 דקות.
  • 8. מגישים על מצע אורז לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully