נתחי עוף בנוסח בנגקוק
הקפיצו לכם מנה עשירה בג'ינג'ר ומנוקדת בגרגירי תירס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 יחידות חזה עוף
- 50 גר' אגוזי פקאן
- ½ בקבוק רוטב סויה
- טבסקו לפי הטעם
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 4 שיני שום כתוש
- 120 גר' ג'ינג'ר מסוכר (מומלץ .להשיג בחנויות טבע)
- ½ ראש כרוב
- 2 גזרים
- 1 בצל
- 2 בצל ירוק
- 1 קופסת תירס גרגירים
- 4 כפות דבש
- 4 פלפלים צבעוניים
- פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. חותכים את העוף לרצועות דקות ואת הירקות לרצועות סיניות בצורה אחידה.
- 2. הכנת הרוטב: מניחים בקערה את הסויה, הג'ינג'ר הקצוץ, הטבסקו, פלפל שחור, דבש ושום (יש לשמור מעט שום בצד לשמן הטיגון). מערבבים היטב ומניחים בצד.
- 3. מלהיטים בווק מעט שמן בתוספת השום הכתוש ומניחים את העוף. מקפיצים תוך כדי ערבוב.
- 4. כשהעוף מוכן, מכניסים את הירקות והרוטב, ומקפיצים הכל יחד.