עוף ביין אדום
מתכון מתוך הספר "ניר צוק מבשל", שכתבה וערכה אלינוער רבין.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 סועדים:
- עוף במשקל 1/2 1 ק"ג
- מעט שומן אווז לטיגון
- 2 כפות עשבי תיבול קצוצים: תימין ופרוזיליה
- 1 בצל קצוץ גס
- 1 ראש שום מופרד לשיניים
- 2 גזרים פרוסים גס
- 1גבעול סלרי
- מלח ופלפל שחור גרוס גס
- 2 עלי דפנה
- 1 בקבוק יין אדום (750 מ"ל)
אופן ההכנה
- 1. חותכים את העוף לרבעים או לשמיניות, מנגבים במגבות נייר.
- 2. בסיר כבד מחממים מעט שומן אווז ומטגנים את חתיכות העוף עד שהן בצבע זהוב עמוק.
- 3. מוסיפים לסיר את עשבי התיבול, הבצל, השום והסלרי, מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את עלי הדפנה והיין. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה.
- 4. מגישים מיד או למחרת. מחממים על אש נמוכה.