דייסת סולת
ניתן להכין דייסה סמיכה מאוד או דלילה (בהתאם להעדפה האישית), על ידי שינוי היחס בין כמות החלב לכמות הסולת. מתכון של בתיה מוסקוביץ', דיאטנית קלינית המלווה את פעילות מועצת החלב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים לדייסה סמיכה:
- ½ כוס סולת (100 מ"ל)
- ליטר חלב
- חומרים לדייסה דלילה:
- 1/8 כוס סולת (25 מ"ל)
- ½ ליטר חלב
אופן ההכנה
- 1. מביאים את החלב לרתיחה.
- 2. מוסיפים את הסולת בזרם דק, תוך כדי ערבוב במקצף מתכת.
- 3. ממשיכים לבשל מספר דקות ולא מפסיקים לערבב (כדי שלא יווצרו גושים), מנמיכים את האש, מכסים את הכלי ומבשלים עוד כ 15 דקות על להבה נמוכה, תוך כדי ערבוב.
- אפשר להוסיף מעט סוכר, מלח וחמאה או שמן זית על פי הטעם.
- ניתן להגיש עם לפתן פירות או פירות טריים ודבש, לגרר שוקולד מעל או לפזר קינמון.