וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת תירס וקישואים

תהליך הכנה לא שגרתי יחסית לפשטידה, אבל קל. הפשטידה מתקבלת גבוהה ויפה, טעימה ומשביעה.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

תירס. מערכת וואלה
תירס

מצרכים למתכון

  • 50 גרם חמאה או מרגרינה, רגילה או בטעם חמאה
  • 1 קופסה גדולה (550 גרם) תירס משומר, מסונן מנוזלים
  • 1 כוס מים (אפשר מנוזלי השימור של התירס)
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 4 ביצים
  • 4-5 קישואים או זוקיני
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
  • * תבנית עגולה בקוטר 24 (אפשר גם 26)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. שמים בסיר בינוני את המים/נוזלי השימור, את החמאה/מרגרינה, מלח ופלפל. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד שהחמאה/מרגרינה נמסה. עדיין לא מכבים את האש.
  • 3. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים במרץ עד שהקמח נבלע ומתקבל בצק דביק. מסירים מהאש.
  • 4. מוסיפים את הביצים, אחת-אחת, ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את התירס ומערבבים היטב.
  • 5. קולפים את הקישואים (אם הקליפה יפה וטרייה אין צורך לקלף), ומגררים גס- בפומפייה או במעבד מזון. מוסיפים לסיר ומערבבים.
  • 6. מעבירים את התערובת לתבנית. מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות, או עד שהפשטידה שחומה ויציבה. מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully