עוף הפתעה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עוף שלם
- לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס מים
- למרינדה:
- 1 שן שום
- רצועות דקות של קליפת לימון
- קורט טימין
- 1 כפית אבקת צ'ילי
- 1 כף פפריקה
- מעט שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מערבבים בקערה את מצרכי המרינדה ומורחים את העוף היטב.
- 2. לשים את חומרי הבצק היטב (יתכן וצריך להוסיף מים לקבלת המרקם הנכון).
- 3. משטחים את הבצק לעלה דק, מניחים את העוף במרכז העלה ועוטפים היטב.
- 4. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים את העוף בתוכה.
- 5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כשעה ורבע.
- 6. פותחים את הבצק ומחלקים את העוף למנות.
- *את הבצק לא אוכלים.