אורז בבשר עם פול ירוק
הפול הירוק הוא האח הבריא של הפול היבש, והוא מתאים לכל כך הרבה תבשילים. אבל כשמשלבים אותו עם בשר איכותי ואורז, מקבלים תבשיל כבד, עשיר ונהדר.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אורז עגול
- 2 כוסות גרעיני פול ירוק
- 3 כוסות מרק צח, מים רותחים
- 1/2 ק"ג בשר כבש או עגל מחולק ל-5 חלקים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית בהארט (תערובת תבלינים)
- 1 בצל קצוץ בינוני
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את האורז. משרים במים לשעה. שוטפים שוב ומסננים.
- 2. מחממים בסיר את השמן ועל אש נמוכה משחימים את הבצל, הבשר והפול כ-10 דקות.
- 3. מוסיפים את המרק (או המים), המלח, הפלפל והבהארט ומביאים לרתיחה.
- 4. ממשיכים לבשל כ-35 דקות על אש נמוכה.
- 5. מוסיפים את האורז, מגביהים את הלהבה ומבשלים עוד 29 דקות על אש בינונית, בסיר מכוסה.
- 6. מגישים חם.