וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפונה ותפוח אדמה

מתכון מאת: אנדרי,katana55@gmail.com

אפונה. Artoday
אפונה

מצרכים למתכון

  • 1 תפוח אדמה
  • 1 גזר
  • 1 בצל גדול
  • חצי כוס אפונה (יבשה - זאת שנמכרת באריזות כמו אורז.)
  • חצי כוס אפונה מפחית שימורים.
  • שמיר לקישוט
  • קצת פטרוזיליה (לא חובה)
  • סיר גדול
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האפונה היבשה ל 24 שעות במים קרים, לאחר מכן 3 שעות במים חמים.
  • 2. מקלפים ופורסים לחתיכות גדולות את הגזר הבצל והתפוח אדמה, קוצצים את השמיר והפטרוזיליה.
  • 3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור במשך שעה וחצי.
  • 4. חמש דקות לפני הסוף מוסיפים את האפונה מהפחית ומבשלים עוד 5 דקות.
  • 5. טוחנים הכל (או כמעט הכל אם אוהבים חתיכות גדולות במרק) בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
  • 6. מפזרים מעט שמיר בעת ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully