מרק אפונה ותפוח אדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 תפוח אדמה
- 1 גזר
- 1 בצל גדול
- חצי כוס אפונה (יבשה - זאת שנמכרת באריזות כמו אורז.)
- חצי כוס אפונה מפחית שימורים.
- שמיר לקישוט
- קצת פטרוזיליה (לא חובה)
- סיר גדול
- מלח
אופן ההכנה
- 1. משרים את האפונה היבשה ל 24 שעות במים קרים, לאחר מכן 3 שעות במים חמים.
- 2. מקלפים ופורסים לחתיכות גדולות את הגזר הבצל והתפוח אדמה, קוצצים את השמיר והפטרוזיליה.
- 3. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה סגור במשך שעה וחצי.
- 4. חמש דקות לפני הסוף מוסיפים את האפונה מהפחית ומבשלים עוד 5 דקות.
- 5. טוחנים הכל (או כמעט הכל אם אוהבים חתיכות גדולות במרק) בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.
- 6. מפזרים מעט שמיר בעת ההגשה.