רוטב עגבניות ושמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- החומרים:
- 1/2 ק"ג עגבניות בשלות
- 1/2 כוס מים
- שן שום כתושה
- 1/3 כוס שמן זית
- כפית מלח גס
- קורט סוכר
- 150 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את העגבניות במעבד מזון.
- 2. מחממים בסיר מעט שמן זית ומוסיפים לו את השום.
- 3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת שמן הזית, ממליחים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים כ-15 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- 4. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לבשל עוד חצי שעה. אם הרוטב מתייבש מוסיפים תוך כדי בישול מעט מים.
- 5. אחרי 20 דקות מוסיפים את השמנת המתוקה , מרתיחים ומכבים את האש.