פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט שוקולד איכותי ומרשים

      מתכון של ג'ימי אוליבר עם גיוונים של דנה שיין.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שוקולד (ShutterStock)
      שוקולד (ShutterStock)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 120 גר' חמאה
      • 100 גר' אבקת סוכר
      • קורט מלח
      • ¾ 1 כוס קמח
      • 2 חלמונים
      • כף שמנת חמוצה
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה
      • 2 כפות סוכר
      • 100 גר' חמאה רכה
      • 450 גר' שוקולד מריר מעולה % 70 מוצקי קקאו לפחות
      • 100 מ"ל חלב

      אופן ההכנה

      • 1. הכנת הבצק – שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או לשים בידיים. מצננים למשך שעה, מרדדים, מניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ואופים כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב.
      • 2. שמים את השמנת והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מיד מהאש ומוסיפים את החמאה והשוקולד.
      • 3. בוחשים עד שהם נמסים לחלוטין.
      • 4. מניחים לבלילה להתקרר מעט ובוחשים פנימה את החלב עד שהבלילה חלקה ומבריקה
      • 5. נותנים לה להתקרר עוד קצת וטורפים לתוכה מעט חלב קר, עד שהיא חלקה.
      • 6. שופכים את כל הבלילה לתוך הקלתית האפויה והמקוררת ומנקים את הסיר בלקקן.
      • 7. מטים מעט את התבנית כדי ליישר את פני המילוי, ונותנים לטארט להתקרר למשך 1-2 שעות, עד שהמילוי מגיע לטמפרטורת החדר.
      • גיוונים שלי:
      • * אפשר להוסיף לבצק פתיתי שוקולד צ'יפס.
      • * אפשר לשדרג את תערובת השוקולד עם: מחית בננות / פירות יער / פירורי חלבה

      עוד מתכוני שוקולד

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -