מתכונים חמים

טארט שוקולד איכותי ומרשים

מתכון של ג'ימי אוליבר עם גיוונים של דנה שיין.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
    • קינוחים

    • עוגות ועוגיות

    • שוקולד

    • כשר

    שוקולד

    מחשבון המרות

    מצרכים

    • לבצק:
    • 120 גר' חמאה
    • 100 גר' אבקת סוכר
    • קורט מלח
    • ¾ 1 כוס קמח
    • 2 חלמונים
    • כף שמנת חמוצה
    • 250 מ"ל שמנת מתוקה
    • 2 כפות סוכר
    • 100 גר' חמאה רכה
    • 450 גר' שוקולד מריר מעולה % 70 מוצקי קקאו לפחות
    • 100 מ"ל חלב
    למחשבון המרה

    אופן ההכנה

    • 1. הכנת הבצק – שמים את כל המרכיבים במעבד מזון או לשים בידיים. מצננים למשך שעה, מרדדים, מניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ואופים כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב.
    • 2. שמים את השמנת והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. מסירים מיד מהאש ומוסיפים את החמאה והשוקולד.
    • 3. בוחשים עד שהם נמסים לחלוטין.
    • 4. מניחים לבלילה להתקרר מעט ובוחשים פנימה את החלב עד שהבלילה חלקה ומבריקה
    • 5. נותנים לה להתקרר עוד קצת וטורפים לתוכה מעט חלב קר, עד שהיא חלקה.
    • 6. שופכים את כל הבלילה לתוך הקלתית האפויה והמקוררת ומנקים את הסיר בלקקן.
    • 7. מטים מעט את התבנית כדי ליישר את פני המילוי, ונותנים לטארט להתקרר למשך 1-2 שעות, עד שהמילוי מגיע לטמפרטורת החדר.
    • גיוונים שלי:
    • * אפשר להוסיף לבצק פתיתי שוקולד צ'יפס.
    • * אפשר לשדרג את תערובת השוקולד עם: מחית בננות / פירות יער / פירורי חלבה

    מחשבוני המרה

    • נפחים

    • משקלים

    • טמפרטורה

    טרם התפרסמו תגובות

    הוסף תגובה חדשה

    בשליחת תגובה אני מסכים/ה
      לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

      התרעות פיקוד העורף

        walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully