עוף בערמונים- בסיר בישול איטי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג כרעיים עוף, ללא העור
- 200 גרם ערמונים קלופים (יש בוואקום)
- 5 גזרים מקולפים וחתוכים ל-4
- חצי צנצנת ריבת בצל (אפשר קנוייה אבל באיכות טובה ) + כוס ציר מרק מרוכז
- קופסת מסוננות גרגרי חומוס - לשטוף היטב קודם
- 100 גרם שזיפים יבשים + 100 גרם חמוציות יבשות
- כמה פטריות פוריציני מושרות בחצי כוס מים רותחים, עם מי ההשריה
- חצי בקבוק יין אדום
- 400 גרם פטריות שמפיניון מוקפצות בנפרד
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול פשוט שמים את כל החומרים, ללא הפטריות.
- 2. מבשלים -7 שעות - אפשר כמובן גם בסיר בתנור. על חום נמוך ואפשר על כירת הגז.
- 3. לא צריך לטגן ולא מוסיפים שום שמן.
- 4. בחצי השעה האחרונה מוסיפים גם את הפטריות.